9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, March 8, 2011

Futsal Moment!

Salam all!! Lately memang malas nak hapdet blog so banyak join segmen and contest jek. Entahlah mungkin tengah tak berapa ada mood ditambah dengan kerja di office yang carca marba. Mana nak fikir pasal ini.. mana nak fikir pasal itu.. hish.. serabut-serabut.. Sampaikan ada waktunya My macam dah tak tahan rasa dah bosan bekerja walau hakikatnya My baru bermula! Hurm.. entahlah…

Okay tamo sedey-sedey. Harini My nak citer yang malam semalam My pegi main futsal dengan kawan-kawan office..;) Senanya kakak-kakak ni memang selalu ada training setiap Isnin malam Selasa. Teringin nak join and baru malam semalam hajat tercapai hehe. My teruja sangat sebab festime main futsal.. ye festime oke!! *jakun
We ols main dekat Sports Planet Subang. So, dah janji dari last week nak turun dis week. So, pagi semalam drive ke tempat kerja. Gerak dari rumah 7.30am, sampai office pukul 9.00am oke! Kete sume gerak macam siput gara-gara jammed! Malamnya, around 8.30pm keluar office gerak ke Sports Planet. Follow kete my friend sebab tak tahu jalan, sampai tol terlepas dia sebab My bayar tunai dia touch n go je. Haih~ sudahnya mintak jalan thru phone je tu pun terlajak kat depan sunway pyramid. Kawasan Subang, Sunway memang tak familiar langsung! Dating kat Sunway pun pernah sekali jek dulu! Haih~ At last sampai jugak.. semua dah tunggu…T_T

Festime turun padang terus ke fiendly match daaa.. haha.. Malam ni Malakoff lawan dengan KPMG… Dengan tade ilmu langsung pasal futsal terus masuk padang.. hehe.. Eh power gak My main.. ala setakat kejar, sepak bola apalah sangat kan hehe.. Erk tapi baru main 3 minit kaki cramp!!! Mula-mula My terjatuh masa rebut bola. But then oke je My bangun main macam biasa.. tiba-tiba belakang peha kanan ni terasa kebas semacam.. sikit-sikit lama-lama makin terasa.. Cuba nak terus berlari n main.. Tapi…. Oh makin lama makin berat! Terus bagi isyarat mintak replacement.. seyesly sakit oke!!! Owh… barulah tahu tu namanya kaki cramp!! Sakit giler!!! Asyik sebut ‘Allahuakbar’ jeee…. T_T… Nasib baik tak nanges hehe.. Lama-lama dah reda.. tapi kaki terasa gak sakit but dah boleh sepak bola balik hehe.. pastu masuk padang balik n main!!!;)
Seronok sangat sebab keluar peluh!! Penat memang penat kejar bola tapi enjoy!! They all ada yang puji cakap My main oke.. cukup 4 kali training lepas ni mesti dah boleh main hehe…*blushing~
Yang tak beshnya, habis lambat.. Around 11 lebih baru gerak balik. Ben dah call, sms tanya kat mana.. bising dia My tak gerak balik lagi…T_T… yela, anak dara kan.. dah lewat-lewat malam tak balik-balik lagi sape yang tak risau dahlah drive sorang-sorang.. hehe. Tapi masa balik tu My follow kete my friend sampai tol LDP… oklah kan..  Sampai rumah ben dah tunggu depan rumah dia lagak macam harimau nak makan orang hehe. dia pun pot pet pot pet… ‘lepas ni dah tak payah pegi’..pot pet..pot pet.. ish. Dah puas membebel masing-masing masuk rumah masing-masing…huh~ (kecik hati…T_T)

My oke je.. penat sikit biasalah.. ala, seminggu sekali je pun.. why not kan? bagi lah chance sikit…T_T… Pagi ni bangun badan agak letih.. kaki yang cramp semalam pun terasa sakit lagi.. Tapi takpelah.. practice make perfect.. pasni lama-lama main dah oke lah kan..;) My tak serik… pasni nak main lagi!!! Ho yeh… hoyeh…^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers