9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, July 6, 2011

Dia buat hal lagi…

Gara-gara enchek tunang MC tak pergi kerja jadinya My terpaksa naik komuter ke tempat kerja. Nak drive konfemlah malas. As usual! Setiap kali My nak naik komuter time tu la dia buat hal! demmmm!!!

My tunggu komuter tu since 7.30 pagi oke. Masa tu orang dah tunggu jangan cakaplah. Pack nak mammmpppp…! Bila komuter sampai je yang dalam tu pun dah penuh macam sardin. Yang keluar ½ ketul jek yang nak masuk nih? Orang sume berasak.. dengan My My sekali kena tolak ke dalam.. Masalahnya badan ni masuk betul-betul separuh pintu.. orang kat dalam dah jerit-jerit dah.. “woi! Tak boleh masuk dah lahhh penuhhh!!!”.. “woi nak bagi orang mampus kena himpit ke woiii”…

Perghhh menanah je la kan My dengar walaupun bukan My sorang je yang last-last masuk tu..-.-’… Malas nak jadi macam sardin dalam tin makanya My keluar balik. Fine fine! Aku tunggu la train lainnnnn korang je nak gi keje kannnnn… grrr.. Yang My menyirap tu lepas My kuar balik train ada orang lain plak masuk ganti tempat My yang kat hujung pintu tadi… sengal tol..~ -.-’

Lepas tu nak tunggu next train?? Berejammmm!!! Kaki dah kematu berdiri lama-lama.. pakai heel oke! yang menunggu ni makin lama makin ramai… demmmm… bila komuter sampai macam biasalah dah penuh giler. Lepas tu terpaksa bercampur dengan lelaki haih~… nasib baik depan belakang My pompuan memang dah tak ada ruang sangat dah tadi nak tarik nafas pun susah… dah lah den kecik… tersepit kot! -.-’

Bila berhenti kat stesen lain je dah tentulah orang tak boleh nak naik dah. Yang sedia ada dalam komuter tu pun dah sesak nak mampp.. So, jadilah tragedy tolak menolak… Dari jauh My dengar ada pompuan dok marah “dah tak boleh masuk lah!!! Ko tak nampak ked ah penuh!! Bangang! Toyol!”… erk…~ marah sangat gamaknya tu..-.-’ Yela, dah memang penuh giler kot… haih~

Nak salahkan orang yang berebut nak masuk tu pun tak guna gak bukan salah diorang pun. Semua orang berkejar nak ke tempat kerja, bila jadi macam ni mesti seua orang berebut-rebut nak cepat naik train. Sekarang sape salah??? Komuter tu la!! Kalau dia tak delay takde nye jadi sesesak macam tu. Ni kejenye delay je doploh empat jam! Yang jadi mangsa? Pengguna tegar kTm!!!

Sepatutnya kTm dah improve lots sekarang… tapi to date… no improvement!!! Semakin menyusahkan pengguna! Apa yang diorang buat senanye ek?? Haih~~~ takde ke orang bleh tolong bukakkan mata-mata kTm nih and tolonglah lakukan sesuatu supaya pengguna tak diserang heart attack sebab terlalu sakit hati dengan perkhidmatan kTm!!!

Akhirnya, My sampai opis pukul 9 pagi oke!!! grrr

7 comments:

fa said...

fa pernah naik komuter yg tgh amat2 terlebih2 padat~ last2 fa tersepit n terseliuh sbb kena asak~ sakit oOoo.. hee ^^

mas saari said...

betullah my...servis KTM memang mendukacitakan!

akak pernah alami situasi camni masa dok subang jaya dulu...ulang alik dari SJ ke KL! memang sesak train, delay jgn cakaplah...mmg selalu!

Ku Azhar said...

hehehe kak My jd karipap kena hempap! hehehe

Isteri Encek Bard said...

huhuhuhu sabar jer lah my.... adus camnie ragam mereka nak pi kerja.. kesian sgt

HasrulHassan [HH] said...

HMm ... ginilah ehh idup di bandaraya beso ... :) saya dah sejarahkan semua.

Singgah dari BANGKU KOSONG

keroro gouro said...

assalamualaikum....

penah gak mengalami situasi mcm tue...adoi mmg tension sgt2 bila ktm tue penuh...tmbh2 g kalau ada laki gatai masuk kt cocth pompuan....da la sesak...adoi..

KAMIHIDUP said...

macam manalah kan rasanya bersesak dalam train. nasib baik melaka tak sesak sangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers