9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Saturday, July 16, 2011

I AM OFFICIALLY TURNED.....

Hari ini, 16 Julai 2011 merupakan hari ulangtahun kelahiran My... yang ke berapa? ce teka ce teka..;D Fine... I am officially turned 24 this year!!! Not too old right? hehe

Time is running so fast kan? Rasanya macam baru semalam My tamat sekolah rendah... rasanya macam baru semalam My tamat sekolah menengah.. Rasanya macam baru semalam My tamat pengajian di UiTM.... Segalanya berlalu terlalu pantas sekarang sampai tak sedar sebenarnya My dah seusia ini. 

Dulu masa sekolah My pernah tanam impian nak kawen masa umur 22 tahun... Kononnya masa tu bagi My 22 tahun tu dah cukup dewasa dan sesuai untuk berkahwin... ceyt poodaahhh see see already 24 tak kawen pun lagi kan?-.-' Sekarang ni bila dah berumur 24 tahun pun My rasa masih belum cukup umur masih terlalu awal untuk ke alam perkahwinan... haihhh~

Walaupun dah berumur 24 tahun tapi My rasa macam masih kebudak-kebudakan.. Bukanlah berlagak muda tak sedar diri tapi entahlah. Rasa macam tak cukup matang pun lagi... Bila bergaul dengan kawan-kawan di facebook, blogs, My notice kebanyakan mereka berumur 20 years below. Baru perasan... 'OMG! tua nya akuuuu....'...-.-' Bila tengok adik-adik yang belasan tahun tu My rasa macam diorang budak-budak hingusan je.. padahal mereka tu dah pun meningkat dewasa... Dah pandai beza baik buruk... Masing-masing dah melangkah ke alam kampus... alam pekerjaan... 

Sepanjang 24 tahun hidup menumpang kat bumi Allah ni nak cerita pengalaman hidup My sampai befday tahun depan pun tak habis huhu So dapatlah My simpulkan kat sini banyak perkara yang My lalui banyak duri yang My telan banyak madu yang My hisap... banyak orang pernah My jumpa.. banyak sangat... pahit... manis... masam kelat semua nya ada... yang gembira tak terkata.. yang sedih tak terhingga tangisannya... macam-macamlah....

Namun My percaya apa jua yang pernah berlaku dan akan berlaku pada hidup My, semuanya adalah ketentuanNya... cuma bagaimana acuan yang kita lakukan membentuk kita jadi apa yang kita jadi hari ini... Kalau Allah bagi kita yang manis Allah nak kita punya rasa syukur akan nikmat dan kurniaNya... Kalau Allah beri kita yang pahit ingatlah bahawa itu bukan bala tapi Allah nak uji tahap kesabaran dan keimanan kita... Percayalah bahawa ada hikmah di sebaliknya.. Allah beri kita ujian hari ini untuk Dia berikan yang terbaik di masa akan datang.... InsyaAllah....

Ok tamo cakap banyak dah, nanti touching. Apa yang My harapkan di usia 24 ini adalah... Moga di masa-masa akan datang My menjadi insan yang berguna pada Ibu Bapa, keluarga, kawan-kawan, masyarakat dan paling utama sebagai hamba Allah.... Amin.....

Wanna wish me??? Leave your comments here...;)

Thanks in advance for every single words!;)

Okbai...!

18 comments:

Lulu Caldina said...

happy belated birthday dear... :)

Lulu Caldina said...

sebab my dah dilahirkan 24 tahun yang lalu :)

gadis melayu said...

hepy bday to you..
hepy bday to you..
bepy bday to kak my..^_^
hepy bday to you...!!!!!

semoga ape yang dihajati akan tertunai dan semoga Allah kurniakan jodoh yg terbaek ntuk akak.. amin.. heeee~ n_n

mumui said...

happy birthday ya!! =)

♥yaya budak suka embun♥ said...

happy birthday to u :)
semoga sentiasa di rahmati allah :)

mumui said...

happy birthday ya!! =)

Cik Ana said...

happy bufday..smoga pnjg umo n dmurahkan rezeki yer... =)

Pn. Sheila said...

selamat hari lahir wlupun lewat... hehehe... smg murah rezeki, pjg usianya... bahagia... berjaya selalu dlm apa jua bidang y diceburi... :-)

pRiNCe said...

selamat hari jadi ye..ni 1st time prince smpai sini..:)

gAMbAR sYAiTaN Di GUa hIRak....!!!!!!!!! bETuL KEW?????
sPIriT oF ThE cOIn
[ Kebesaran Allah ] Pokok Pisang Yang Pelik

Mat Gebu said...

Selamat hari lahir...dari DTS-MAT GEBU...

Luqeem™ said...

wah..happy birthday!

akuwanblur90 said...

happy bufday kakak.. heehee dah bergelar kakak dah mu skunk nie.. hehe..

RARA aihara said...

Happy Birthday awak =)

semoga panjang umur....
murah rezeki...
di permudahkan segala urusan...
dan gembira selalu...

=)

Miss Myzatul said...

happy belated birthday..=)

Teratak Hami said...

Happy Birthday My,
Semoga hidup dirahmati olehNya

KAMIHIDUP said...

semoga panjang umur dan diambahkan rezeki, amin. :)

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Kak My, happy birthday! May GOD bless you. Good luck and take care! Syg Kak My! :)

putribongsu said...

happy birthday kat sini jugak...hehehehe XOXO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers