9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, July 28, 2011

KEPUTUSAN PENUH MALAYSIA vs SINGAPURA 28 JULAI 2011

Keputusan terkini perlawanan Malaysia menentang Singapura 28 Julai | 
Pra Kelayakan Piala Dunia 2014

Perlawanan di antara Malaysia dan Singapura sedang berlangsung sekarang! Yang bertuah dapat beli tiket tu dah selamat sampai ke Stadium ke? Jangan ada yang baling botol ke mercun ke plak ye. Menontonlah dengan berhemah..;) My pun dah selamat jugak… selamat menonton depan televisyen hehe… Duk rumah bujang tade Astro so tengok RTM 1 pun boleh lah…;D
Seperti yang diperkatakan, untuk mara ke peringkat seterusnya Malaysia memerlukan kemenangan 2-0 bagi perlawanan ini. Jadi, benteng pertahanan Malaysia harus diperkuatkan lagi supaya tidak kecundang dibolos oleh Singapura! Penjaga Gol Malaysia, Khairul Fahmi diharapkan dapat memberi tumpuan dan mempertahankan gawang sehingga ke saat-saat akhir walaupun kini dilanda kemelut dengan gosip yang kian tersebar mengenai keretakan pertunangannya bersama Elia (pemilik blog jejariruncing)

Ops.. kita tak mahu tahu pasal apa-apa gosip tapi apa yang kita harapkan adalah Malaysia dapat memberi berita baik kepada seluruh rakyat Malaysia!! Lebih-lebih lagi dengan kehadiran ribuan penyokong tanah air dapatlah hendaknya Harimau Malaya mempersembahkan rentak permainan yang hebat lagi dahsyat!!

Bagi yang tak ke Stadium menyaksikan perlawanan bolehkan menonton di RTM 1 ataupun Astro Arena. Bagi yang tidak berpeluang menyaksikan live di televisyen bolehlah menyaksikan live streaming!! Tak dapat jugak??? Tengok je la paper esok hahaha... 

Apapun, kita doakan agar Malaysia beroleh kemenangan malam ini! Keputusan perlawanan akan dikemaskini dalam masa ke semasa! Stay tuned!!

Pemain Malaysia terpaksa pulang dengan hampa kerana hanya dapat mengekalkan 1-1 sehingga ke saat terakhir menjadikan mata keseluruhan 6-4 kalah di tangan Singa!! My sangat hampa. Hampa dengan pemain-pemain Malaysia... My solute pada Safee Sali dan Fahmi tapi yang lain-lain? Permainan mereka menghampakan. Gawang dibiar kosong mengharapkan Fahmi seorang! Bola hanya dilihat bukan nak turun rebut bola tu!! Ramai yang tengok bola tapi tak kejar bola! Malas! 

Mahap... emo sangat... nak ucap tahniah ke takziah ni???? Takpelah, nak buat macam mana. takde rezeki buat Malaysia.... Semoga berjaya dalam perlawanan yang lain pula! Tahniah tuk Singapura-pura.

MALAYSIA 6  -  SINGAPURA 4


3 comments:

mas saari said...

takpe my...takde rezeki!
sedih dan hampa tu memang ada, tapi adat pertandingan kan?

tetap bangga ngan harimau malaya tapi kecewa jugaklah dengan barisan pertahanan yg seakan2 hilang taringnya!

Ujang9897 said...

kuna bagus gak la...

mat yo, syafiq dgn aidil takda mmg kacau sikit

Diana @ bilakukatacinta said...

bukan setakat botol mineral..otol cencaluk ngan budu pon sis rasa nak bling kat footballer singapore mlm td

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers