9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, July 14, 2011

KORANG ADA IDEA TAK?

Masuk masuk kerja je terus buat kerja. Clean up a few things on company punya website.. demmm tak pandai den. We have our own domain tapi menggunakan platform wordpress. Tak pernah guna wordpress before hoke so agak terkedek-kedek sikit. Need time to conquer it. **wah kalau dah pandai nanti boleh lah beli domain sendiri pastu beralih arah ke wordpress hahaa…

Ok now what? Kena work on marketing part… Coming November we all nak buat charity dinner to contribute to a person. Who? Will be revealed later. Now My kena cari what platform we gonna to use to encourage people to buy table for the dinner. Setakat apa yang dibincangkan yesterday kami nak cuba menggunakan Televisyen dan newspaper. Kami pernah buat event sebelum ni menggunakan radio untuk mengiklankan event tu tapi tak berbaloi sebab kurang sambutan. Plus, mungkin sebab masa tu kami guna siaran radio yang kurang popular so tu mungkin jadi faktor jugaklah. Hurm, nak hire Hotfm, Erafm mampuih overbudget plak kang…
Sekarang ni My nak try contact TV3 to get permission untuk adakan satu slot di rancangan bual bicara setiap pagi tu, Malaysia Hari Ini. Tapi, dengan siapa My harus bercakap ye? Dari mana My nak dapatkan contact number? Try gak cari dari semalam tapi tak jumpa. Ada sape-sape ada contact? Newspaper plak My sedang cuba contact a person from The Star ni. Nak kena tahu dulu how much they will charge for advertising. Any other newspaper y’ols rasa paper apa yang berkesan nak buat iklan ek? Any idea?

Kalau y’ols ada contact ada idea I would be appreciate for your contribution! Feel free ya!!!

Ok… kena memerah otak sekarang… kena explore lebih lagi… Okbai#

2 comments:

Sunah Sakura said...

cer tanya abg ady...dia keje media prima kan...

Sunah Sakura said...

nanti sampai melaka dia cek kot no... dia on the way gi melaka tu... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers