9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, June 16, 2011

[Astro]Yuran meningkat kualiti tidak setimpal

Malam semalam tengok Buletin Utama kat TV3… Ada isu yang dibangkitkan di parlimen berkenaan Astro ni. Nak naikkan yuran langganan Astro kepada semua pengguna tapi kualiti? Tidak setimpal dengan harga yang dilaburkan.. Takde pihak berwajib yang ambil peduli ke?

Rasanya isu pasal perkhidmatan Astro ni dah lama sangat dah.. Tapi macam tak pernah nampak pun mana-mana pihak Astro yang tampil untuk menjanjikan peningkatan kepada mutu perkhidmatannya. Dengan rancangan-rancangan yang sentiasa berulang 2753680 juta kali sampai dah boleh hapal dialog sampai naik mual… ditambah pulak dengan siaran yang sentiasa tergendala ketika hujan lebat. Alah kadang-kadang tak hujan pun sama je..-.-’

Bila kualiti tak bagus disuruhnya tukar kepada Astro Booster katanya. Konon lebih bagus. Bagus sangat ke y’ols? Instead of tukar menda tu kenapa diorang tak improve mutu barang dan perkhidmatan yang sedia ada? Ingat semua orang nak tukar ke? Hurm… Dahlah nak tengok Maharaja Lawak kena plak langgan Astro Warna. The way diorang dapatkan market bagus tapi tolongla.. tingkatkan kualiti anda.

Pagi ni tengok pulak Buletin Pagi.. Menteri Penerangan,  Komunikasi dan kebudayaan, Dato’ Seri Dr Rais Yatim bersuara bahawa Pihak Astro tidak boleh sesuka hati menaikkan yuran langganan tanpa sebarang notis kepada kementerian komunikasi. Hurm… see see…

Ramai orang suka tengok Astro.. Banyak rancangan-rancangan menarik. Tapi kalau kualiti tak bagus.. cerita pun banyak berulang.. sape suka? Bayar mahal-mahal tapi dapat perkhidmatan yang tiada kualiti. Haih~

Jadinya, perbaiki lah dulu mutu perkhidmatan sebelum menaikkan yuran. Yuran mahal janji kualiti terbaik sape pun tak kisahhhhh bayar lebih..

Betul tak?-.-’

footnote: dah2 nak pi meeting sat gi ni. takde mase nak huhahuha.. grr... ok bai


8 comments:

Isteri Encek Bard said...

melampau diorang nie.. kang rmaai boikopt tak mo pki astro.. nasib ieb tak pki astro

saya YANA said...

nak ungtung..biasalah.. tengok sape pemilik asterok ni.. haha..

YanaMIB said...

dorg ni xde saingan..sbb tu buat langsi je org komplen apa pn wat donno jek..hehh~ =.=

mas saari said...

tulah...makin mahal kan?
tapi cerita ulang2 yg sama je...

knb said...

mintak kerajaan bg lesen siaran kt syarikat lain. br ada persaingan, astro ni dh kira monopoli laa. kalo ada byk sykt br jd mcm sykt telco, compete sama sendiri... pelanggan untung :)

MamaEma said...

harga naik..kalau hujan masih tak boleh nak tgk...

KAMIHIDUP said...

betul tu, tingkatkan kualiti baru kita tak rasa rugi dengan harga tinggi. :)

Zam Emzeti said...

Saya kongsikan alternatif terbaik untuk berjimat tapi dapat tgk semua channel yg ada ditawarkan oleh stesen TV satelit di Malaysia..cuma RM30 sebulan!

http://channelmurah.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers