9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, June 9, 2011

Ini hanya berlaku sekali dalam 823 tahun | 2011

Tahun 2011 adalah satu-satunya tahun di mana anda akan lihat pada Kalendar bulan Julai:

July 2011
   
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat





1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31






Di mana, tahun ini Julai mempunyai 5 hari Jumaat, 5 hari Sabtu, dan 5 hari Ahad. Ini hanya berlaku sekali setiap 823 tahun!!

(errr.. please take note that My 15th befday is fall on 16th July...;D)

Eh ada 
lagi yang menarik! Teruskan membaca!

Tahun ini kita akan berpengelaman bertemu dengan tarikh yang luar biasa iaitu:

1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 

dan bukan itu saja….

Ambil 2 digit terakhir di mana tahun anda dilahirkan, kemudian tambahkan dengan usia anda tahun ini (2011).

Sebagi contoh My dilahirkan pada tahun 1987… dan tahun ini, 2011 usia My adalah 24 tahun. Makanya ambil 2 digit terakhir tahun My lahir iaitu 87 dan ditambahkan dengan usia My 24 tahun. (alamak kantoi! -.-')

--> 87 + 24

Jawapannya adalah 111. Percaya atau tidak semua orang di dunia ini akan memperoleh jawapan yang sama! Tak percaya? Lets count yours now!!!

Menarik kan kan kan??? hehe…
Nota kaki: kalau ikut Chinese Feng Shui, tahun ini adalah tahun duit! Kalau kita forwardkan menda ni kat orang dalam masa beberapa hari kita akan memperoleh duit! Erk~ dengar/baca boleh.. percaya jangan kot… kufarat! ;D

11 comments:

mama comel said...

hehe..best...20 thun + thun 91= 111
seronok blajar math ngn cikgu my ni..:) hehehe...

Santri Nurul Iman said...

salam kunjungan... N3 menarik ! aah btulla kiraanya tu. suka3

Isteri Encek Bard said...

thnaks 4 the info my

NURUL AINI NORAZMAN said...

menarik info ni,.
aini kira2 mmg dpt jawpan 111 la,.
hahaah~thanx for this infom.=)

YanaMIB said...

best best..25 + 86 = 111

yeayy! ^_^

mas saari said...

amazing!!
32 + 79 = 111

syieda said...

89 + 22tahun = 111

sebaik-baek kejadian ciptaanNya...^_^

cekodok said...

KHUFARAT pon bole......haqhaqhaq...

Sunah Mohammad said...

genti sama jawapan dengan my... :p


lahir bulan julai gak, dan pada antara 5 hari tu gak.. :D

msredcheesecake said...

cik my,
betul la...

x + y = 111...

heheee...

salina sayang said...

betul lah. 20+91=111.hahaha. hebat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers