9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, April 20, 2011

aku yang ketandusan...

demmm.. dah dekat 6.30pm tapi si dia masih tak jemput pulang... kat hujan luar.. eh kat luar hujan.. sekarang ni hujan dah takde musim kan? bila-bila masa je boleh hujan.. bila-bila masa je boleh banjir.. Biasanya kita dengar bulan-bulan tertentu je banjir tapi hari ini? bila-bila masa je boleh jadi.. apa dah terjadi pada bumi Allah ni??

**samalah macam durian.. dah takde musim.. taim tak musim pun ada durian..bilalah boleh dapat makan doyan nih..-.-'**

Walhal kita dah nampak kejadian-kejadian bumi yang dah tak tentu hala ni kan? tapi.. sudah sedarkah kita? sudah cukupkah iman dan amal kita?? Nau'zubillah....

Oke.. My tak mahu jadi ustazah.. sebab My tak layak untuk diberi penghormatan bagi title itu.. demmm.. apesal haku seyes sangat nih! grrrr

My sebenarnya ketandusan.. ketandusan idea nak menulis ape... Harini baru dapat buat dua entry.. itu pun terlahir atas sebab segmen Bro Ben Ashaari dan Pembawa Wacana.. Yang betul-betul fresh datang dari diri My sendiri? belum ada...

Seringkali My ke rumah blogger-blogger yang lain macam Ben Ashaari yang tak asing lagi, Yuyu Zulaikha yang tak cetek dek isi pada entry.. Bro Framestone dengan isi pelbagai dan ramai lagi seperti Sunah, IR, Faizal Fredley, Ujang, Yana!...

Macam mana nak jadi kretip dalam penulisan blog seperti mereka? Kadang-kadang My ada point nak hapdet entry pasal apa.. Tapi bila masuk tang nak ulas isi.. My blur... ketandusan idea... haih~

Hurm.. lagipun tengah busy kat opis.. mungkin sebab tu otak tak mampu berfungsi dengan bijak lagi bernas.. mana nak pikir pasal keje.. mana nak pikir pasal belog kan kan...

eh penting ke pikir pasal belog?? demmm.. My kini dah jadi blogger tegar.. Takleh berenggang sikit.. Dah sayang lebey...T_T bahaya nih...

Pentingkan yang lebih penting daripada yang penting!  Maknanya.. kerja tu lebih penting daripada belog yang penting! belog bagi My penting jugak tapi jangan sampai kerja terabai.. jangan sampai buah hati pun terabai.. erk.. dan yang penting.. tanggungjawab pada pencipta kita pun jangan di abaikan ye..

Tah ape la My merepek nih. ahhh janji hapdet! ok bai!

1 comment:

SiS NaD said...

SaLaM Mai... SaMeRLa NGaN SiS... KaDaNg2 KTaNduSaN iDea... So SeGMeN2 aBG BeN La JaDi PNYeLaMaT... HuHu!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers