9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, April 11, 2011

Blog? Ade.. Fesbuk? Ade.. Twitter? Ade.. Churp-Churp? TAKDE! Erk… rugi lorhhhhhh

Eceh pandai-pandai jek My ni nak mem’promote’ menatang ni kat kengkawan… Kununnya dah curang dengan Nuffnang letteww! Ye.. sudah curang! Sebab apa? Sebab dia lucutkan keahlian Glitterati My isk sob sob.. tapi sebab salah My jugak terlanggar pantang.. Tapi lepas tu My dah buang pesaing-pesaing dia pun still tamo bagi lagi My keahlian tu.. isk. Akibat sakit hati tunggu lama-lama tak jugak ku dapat akhirnya My memilih untuk bersama dengan Advertlets. Habes sudah encik nuffy My buang dari blog ini dengan berat hatinya isk sob sob.. Maaf nuffnang! Lambat sangat nak tunggu tak boleh nak menang tiket wayang grrr…

Dan apabila My beralih arah kepada Advertlets.. pendapatan ada nampak peningkatan.. kalau sebelum ni ada RM 2.00++ sekarang dah ada RM3.00++…-.-‘ adalah jugak peningkatan untuk newbie macam My ni kan.. Bermakna, strategi My untuk beralih arah tu berjaya lah jugakkk.. kita tunggu lagi 2/3 bulan.. dia gerak tak heee…~ kalau tak kita bakor je!!!! *gaya ucop wilcha…;P

Tapi tu la, orang kata chenta pertama ni paling susah nak lupa.. an an.. Oleh kerana itu untuk memastikan nuffy kekal sebagai chenta pertama, makanya My memilih untuk terus bersamanya.. Tapi bukan bersama nuffy.. but dengan sedara –mara nuffy.. Churp Churp…hoho… janji ada kait-kait dengan encik nuffy an an…!

Sebelum ni My selalu nampak logo Churp Churp tu kat webpage nuffnang tuh.. Tapi sekalipun My tak pernah kelik situ.. giler punya setia kat nuffy masa tuh pergh..!
Heee~ sebenarnya My tak tahu langsung fungsi sebenar churp-churp tuh.. My ingatkan logo churp-churp tu linkkan kita ke twitter.. yela.. twitter punya gambar kan gambar burung tu jugak an an… My plak walaupun ada akaun twitter tapi tak berapa nak aktif so memang My takkan klik lah kat Churp Churp tu an an..ngee~
Tapi, lately ni banyak sangat My nampak menatang tuh di kebanyakan page blogger. Pehtu tah ape buang tebiat dok pomot-pomot iklan. Pekebenda nye nih??? Setelah diexplore punya explore macam Dora the Explorer… akhirnya My mendapat jawapan….

Ooooo… Churp churp ni rupanya merupakan satu lagi platform untuk kita menjana pendapatan selain daripada nuffnang, advertlets segala tuh.. Dan yang menariknya, ianya boleh digunakan bukan sahaja melalui blog malah yang takde blog tapi ada fesbuk dan twitter pun boleh! Takde fesbuk?? Email pun boleh wooooo!!! Tapi tipulah kalau zaman sekarang ni y’ols tade fesbuk an an.. hehe.

Erm.. tapi My tak pasti plak kalau My dah letak sekali dengan Advertlets kat blog ni dia bagi My duit ke tidak.. Yela kalau Encik Nuffy sebelum ni dah tarik balik status Glitterati My…sob..sob…T_T

Oke berbalik kepada Churp Churp, cara mempromosikan iklan daripada Churp churp ni amat mudah! Semudah ABC! Hehe.. y’ols tak perlu susah payah nak pikir ayat panjang kemain tuk menarik orang baca entry y’ols, cukup dengan hanya meletakkan keyword yang diperlukan and then publish! Tu kalau y’ols dapat assignment daripada Churp Churp la.. hehe. My baru register last Friday.. and telah pun dapat 1st assignment tak silap sehari ke dua hari selepas tuh… Lepas tu My tak pasti apa jadi.. Sama ada churp churp approve ke tak keyword yang My letak tuh.. hurm..

My pun masih belajar-belajar lagi pasal churp churp nih. Ada sape-sape yang dah lama berkecimpung? Bolehlah share sikit ilmu tu dengan My??

Hurm.. nak cari lagi lah info banyak2 pasal churp churp. Mana tahu ada rezeki dapat habuannya nanti an an!;) Y’ols pun cubalah! Dengar, baca je tak guna kalau tak cuba sendiri! Hehe!;)

Nak join??? meh klik --> SINI

Pastu klik plak:

SINI ***** SINI*****SINI*****dan SINI

Terima kaseh!^_^
footnote:
Jadi follower My sekarang! cukup 500 sebelum 13hb Mei, 
My buat GA beli hadiah dari Ho Chi Minh!^_^

6 comments:

Nisa' Pasir Gudang said...

bagus nye kongsi info yang best ni..

++***hana zaty**++ said...

hana tak join lagi churp2 nihh. huuuu ;(

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

saye pon ade churp2!

btw jmpe kamu dr blog ben.

da folo kamu juge~

GiveAsh said...

fb aku ada dan meriah
blog aku ada..but still baru lgi
twitter ada tapi tak aktif

nuff ada tapi cannot go
churm2 lagi la cannot go

tak retila nak gain income drpd tenet ni..huhu

buat saja saja suda!! hehehe..

Aishah Rahman said...

I pun dah join churp-churp. Cool okay. Nice blog anyway. Do drop at my page if you like. :)

mynameismy said...

tenks sume!! yg belum ade churp2 sila lah register skrg!!!;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers