9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Saturday, April 2, 2011

kerana vietnam aku turutkan

Fuuhhhhhhhh... dah nak lewat malam macam ni baru dapat menjengah blog. Seperti biasa tadi menjengah dulu ke rumah-rumah blogger ngetop.. Tapi tak dapat nak tengok kesemuanya gara-gara line berukband yang semakin menjadi-jadi kelembapannya. Haritu kata sebab gempa bumi kat Jepun tu dia lembab.. tapi takkan lah sampai sekarang pun lembab juga kotttt.... ini boleh mendatangkan marah nih...grrrr. dissappointed! Esok harus call celcom centre bambu diorang. harus! *marah!

Lepas drop by entry pagi tadi, My keluar seharian bersama teman-teman serumah. Budget tadelah sampai ke lewat petang sebab nak pegi lowyat n jalan TAR je. Sekali sampai ke malam daaa.... giler flat badan sekarang ni. penat nih kaber jek dulu sebab belog punya pasal..T_T Kononnya follow diorang nak cuci2 mata je. tapi My paling banyak habes duit!! tapi barangnya satu je... beli kat house of leather kat lowyat..
luggage gedabak. harga?? 250++....T_T 
Ada 3 size.. small, medium and large.. nak pegi Vietnam 5 hari.. pegi je dah bawa barang sendiri satu hal.. dengan baju, tudung lagi... tu belum kira dengan yang dalam-dalam and barang make up..T_T ofkos dah hampir memenuhi beg sesaiz medium. Kalau balik ke Mesia harus pulang dengan barang-barang hasil tangkapan a.k.a soping! bukan setakat untuk diri sendiri.. untuk mak, abah.. kakak2.. abang2.. adik2... buah hati... dan mungkin juga kawan2 akan mengepow souvenir dari sane..! homaigod! mana cukup nak isi dalam luggage kalau kecit nanti??? Tak boleh jadi ni.. harus beli beg besar punya!!! Jadinya.. My beli yang ini. Ini dah habes usha la nih. dah 3/4 kali datang kedai tu dah... itupun selepas 60% discount hoke! mintak die kurangkan barang seringgit dua.. pun tak boleh..T_T dahlah duit dalam purse ada seploh hinggit jek time tuh. pikir2 pasni mungkin dah tade sales lagi sampai sempat ke Vietnam.. makanya, kena beli gak now! segera turun ke ATM.. pergh.. panjang nak mampuih. malas tunggu. then baru teringat kan pakai debit card! nasib baik kedai tu accept. kredit card?? no no... kredit card hanya guna ketika betul2 PERLU hoke...
kunun gembira dpt beg baru dlm hati terkire2 duit di bank tinggal wat makan roti kering jek isk~
Oke. dah beli pun. so pls look forward. dun regret. benda tuh bukan pakai sekali. boleh pakai lame. mana tawu nak pakai ke Mekah pun sempat tahan lagi.. *AMiiinnn... so lepas ni tak perlu risau lagi.. boleh soping segala yang ada di vietnam! ho yeh ho yeh....

Lepas gi lowyat kami ke jalan TAR.. pasar malam kan sabtu.. sesak!!! Sebab dah berabes duit kat luggage makanya malas nak bersoping di situ. ke mana tuju?? mana lagi kalau bukan makanan2 yang ada.. sambar air kelapa sampai 2 kali.. *batuk tak hilang lagi! pastu bedal kopok lekor RM2...T_T.... **mana lah badan gemok tak turun2....perghhhh.. bisa... 

sampai rumah around 8pm! dapat call petang tadi si buah hati pengarang jantung pisang demam!! homaigod! segera bawa dia ke klinik tadi.. kes berjangkit dengan My la hari tu nih. Badan dia panas sangat! risau! bukan risau ape... risau takut dia tak dapat teman My ke malam ABPBH esok...T_T... hehe jahat kan. erm, My dah berharap sangat nak dia teman ke sana. Tapi tengoklah macam mana esok.. kalau dia still tak oke.. mungkin My terpaksa cari orang lain replacekan for the free ticket tu. isk. xpelah. kesihatan dia lebih penting.. uuuuuuu....~ *tapi masih berharap. moga2 demam dia kebah esok!!!

Erm, pertengahan Mei nanti My akan ke Ho Chi Minh, Vietnam. Company trip... FOC! hehe.. tu yang cari luggage tuh. naik MAS tueee.... *jakun..-.-' Next week nak buat passport plak.. *tak pernah pegi oversea...-.-' So, simpanan kena ada banyak2 supaya My boleh soping serakus2nya!! officemate yang dah pergi sume citer gi sane besh. besh sebab barang2 murah. (dimana kalau dijual di sini dengan kualiti yang sama harga jauh lebih mahal) So, My taknak lah ke sana menganga je an an... 
Vietnam.. here i'll come!!!^_^
korang nak souvenir dari Vietnam gak ke? hehe...

I'm thinking of... My ingat.. kalau follower My cukup 500 sampai sebelum My ke Vietnam pada 13 Mei nanti.. My nak buat giveaway/contest... So, siapa yang jadi winner.. 1st runner up, 2nd runner up (t&c applied) akan dapat hadiah dari vietnam! Erm.. saguhati? *akan dipertimbangkan..;)

So... what say you??????? agak2 kalau My buat.. y'ols nak join tak erk? *worried..

hurm...

1 comment:

putribongsu said...

besarrrrr punyaaaa!
ok i join contest tp pastikan i mng... heehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers