9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, April 26, 2011

Segmen Review Dalam Review Bermula!


I busy kat opis you… Tengah hapdet data untuk company punya annual survey. Pakai SPSS Software.. Demmmm…dah lupa.. kena refresh balik…-.-’

Sekarang waktu lunch.. takkan lunch pun nak buat keje kan? meh rehat-rehatkan minda. I puasa lagi harini.. So tak pegi lunch. Tadi setan dah dok bergayut kat mulut supaya berbuka tapi melihatkan badan yang semakin membesar umpama belon yang ditiup angin ke dalamnya maka terus tak jadi! Harus kuatkan iman!!! Dengan berpuasa je My boleh tahan napsu makan nih! grrr

Okay habeskan masa lunch ini dengan mengaktifkan diri akan Segmen yang Pembawa Wacana buat semalam. Senarai Peserta yang join dah listed di SINI so My nak start lah mereview seperti yang disebut di SINI… kalau pening tak faham boleh pergi SINI.. haha berapa banyak sini daa..;D (berbulu jek PW bace ni kang haha)
Segmen ni adalah dicipta untuk berkenalan antara bloggers dan jugak dapat mematangkan blogger tu sendiri.....Sebab..... korang akan mereview antara korang sendiri...he he he. Tapi...yang bes nyer....ramai la nanti yang akan mereview blog korang.....traffic tu insya Allah akan meningkat....:)

Aku akan bahagikan blog kepada Kumpulan.... Dalam Kumpulan tu ada dalam 4 blog...Blog A, B, C dan D. Blog A akan mereview blog B, C dan D... Blog B review A, B dan D. Blog C akan mereview A, B dan D....Blog D akan mereview blog A, B, dan C... Maknenyer....setiap blog akan mereview 3 blog dalam kumpulannya... dan setiap blog akan direview oleh 3 blog berasingan! Tak pasal-pasal blog korang di promote oleh 3 blog selain blog aku juger.....Nampak kan kelebihan segmen ni? He he he... Dah kate anak murid Bro Ben..muahahaha....
(di copy dari belog Pembawa Wacana..;D)

My tersenarai dalam Group 10.. Ada 4 blog yang terkandung di dalamnya.. salah satunya blog nil ah! Tayah review.. oke.. kita review the other 3 blogs tu jom!

Ops sebelum tu.. nak habaq kat geng-geng ku di Kump 10 nih.. My taw My sebenarnya tak layak nak review apatah lagi memberi komen dan pandangan sedangkan belog My sendiri pun carca marba akibat gatal tangan ter ‘revert’ ke classic tempate haritu! grr.. Sudahnya? My order je kat pakar untuk mengubahsuai.. heheh..;D  So, ni My review and beri pandangan je oke.. tamo makan dalam oke? Y’ols nak komen anything pasal belog My ni.. no problem!;)

Okay dah. Tutup cerita! Jom kita mula!;)

Blog pertama adalah pemilik mutlak Cik Syuwai a.k.a penggemar coklat. Err.. My rasa dia tak pakai header sebab My dah try banyak kali nak ‘save as’ dia punya header tapi tak dapat! grrr…  Ok takpe, My Print Screen je hikhik.. Sory Syuwai! -.-’ Belog ni ok je, simple. Kaler coklat mungkin sebab dia suka kaler coklat eh eh… mungkin sebab beliau suka makan coklat. Eh?? mana satu betul nih? demmm…-.-’… Belog beliau ni tak susah pun nak loading.. so takdelah steresss bila nak singgah heheh. Pandangan dan cadangan My.. buatlah satu header untuk belog Syuwai ni untuk menarik minat pembaca singgah dan baca hehe. Pastu kan, Jangan letak banyak sangat entry post tu appear kat home page.. Letak la at least 3 entry je appear dah ok kot so tak nampak crowded sangat. Tak silap My Syuwai appear kan 7 eh entry kesemuanya?? Sidebar okay.. cumanya sikit sangat patut kena tambah blog My sebagai bloglist.. haha.. gurau je  ok..;) Last skali masukkanlah Shoutbox kat sidebar tuh, kalau buat kat tempat lain macam tak besh nanti orang tercari-cari..hehe. Isi entry?? My tak nak komen sebab u have the right to write anything babeh!^_^ Keep it up and selamat berkawan dengan kita..;D Meh terjah dia di SINI!
Blog seterusnya merupakan milik Cik Ida. Takde ape nak komen kot sebab belog Ida ni pun lebih kurang macam blog My jek sebab Design by Cik Bulat an an an hehehe..;D Cadangan My cuma, masukkan shoutbox so senang sket orang tinggalkan jejak kalau masuk blog ida. Sometimes readers malas nak klik kat komen entry so they all akan komen kat shoutbox je. Tapi kalau Ida rasa shoutbox itu tidak penting dan hanya menyemakkan shoutbox.. it’s up to you gurl!;) Okay tu je kot. Ida orang kampung My.. Johor! Heheh.. n Ida bakal berkahwin tak lama lagi an an? Happy Wedding Day in advance Ida!^_^ Keep it up in blogging.. n.. selamat berkawan dengan My jugak…;D  Meh terjah dia di SINI!
Last but not least moh kite ke blog bernama Life is Cun yang menjadi milik terpelihara adik Shca Aryana atau mesra dipanggil Anna (eh betul ke ni syg?-.-’). Homaigod!! She’s only 14 oke!! Demmm..kenapa masa My sebesar dia dulu My tak kenal blog lagi?! My Cuma kenal ruangan chat MIRC je mase My berumur 14tahun oke..-.-’ jarak dia dengan My adalah sepuluh tahun?? Owh terasa diri ini sangat tua. Ok fine. Malu. Tanak komen banyak-banyak. Blog dia oke je. nice.. Cuma bagi appear je shoutbox tuh.. (apesal dr tadi asyik komen pasal shoutbox je nih?? grrr).  Pehtu tambah lah lagi bloglist tu oke.. Cari blogger-blogger yang kerap Anna jengah n letak di situ.. kalau tak banyak perbanyakkanlah. Dari situ Anna boleh lihat latest hapdet dari mereka n Anna senang nak belogwalking and cari kawan and tingkatkan trafik..;) **pergh suka-suka kau jek nak hajar orang! Fine…-.-’  ok Anna! Keep it up jugak oke! n selamat menjadi kepada My  yang baik hati! 0_o.  Meh terjah dia di SINI!

Oklah.. tu je… Sila komplen jugak pasal blog naïf My ni..-.-’… ok bai. ^_^/


3 comments:

Scha Aryana said...

ekeke.. stakat blog maen2 boleh la.. thanks for the advise! nanti scha buat sume tu.. tunggu entri scha pulak okehh.. ^^

panggil scha, bukan anna :) hehe

cik Ida said...

oh! sungguh teruja..

nice comment.. terima kasih.. ^_^

syuwai said...

makaseh..hehe

sengaja letak shtbox kat tmpat lain sb guna tu untuk chat je..

jarang nak semak ^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers