9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, April 22, 2011

awas! entry 18SX! tak sanggup baca jangan teruskan

Content Warning: Entry yang anda akan baca ini mengandungi unsur-unsur jiwang di kala larut malam diiringi lagu soley soley. Sila jangan muntah!;D


-pada sesiapa yang tak boleh belah dengan entry ini sila jangan teruskan sebab ini belog My so suka hati My lah nak tulih apa.. lalalalala~- 

Alaa... bukan selalu.. kasi la can sikit.. sikit jek.. ;D err.. heee~ balik kerja tadi naik train..isk enchek tunang cuti 2 hari sebab sakit mata.. grrr (jeles!).. so, sesampai di stesen kepong sentral dia datang menjemput.. yippiiieee!! Tah buang tebiat nape tah ajak pi dinner kat tempat yang tak pernah kitorang pi.. biasanya pergi makan dekat2 je.. hehe... besh2! erk.. lupa la name restoran tuh.. tapi nampak eklusip.. kedai western.. kat depan selayang mall tue...  

























enchek tunang makan Lamb Chop + ice lemon tea, My makan Grilled Chicken + Honey Dew..  siang tadi dah la orang banjer kenny rogers.. malam dapat plak macam ni lagi.. pergh!!! makin mulat poyot den... -.-'

Bukan selalu dapat dia romentik mcm nih.. sekali sekale heee... terasa macam baru dilamun chenta..^_^... teringat plak masa kenal mula-mula 11 tahun dulu... berbalas-balas surat.. heee~ Pastu start berchenta hampir 3 tahun lepas.. pusing sana pusing sini Tuhan nak temukan dengan dia gak.. padahal before tu kenal dalam talipon, surat menyurat jek.. kami kenal di MIRC pada tahun 2001!.. heheh.. orang kate cinta di internet tak bagus.. yeke? kami dah bertunang da pun..ape kes? ;P

1 Mei nanti genap 4 bulan kitorang bertunang.. baru 4 bulan der...! dugaan?? macam-macam.. tuh la kan orang kate kalau bertunang ni dugaan banyakkk.. tak pecaye? ce la alami alam pertunangan... hee~... 



Bertunang adalah tanda yang kita telah disunting. Ini lebih kurang macam pre-wedding la.. alam sebelum menempuah gerbang perkahwinan.. Akan tetapi harus diingat! dalam alam pertunangan tidak semestinya kita diberi lesen untuk berbuat sesuka hati, masih ada batasnya hoke.. 


Orang cakap, kalau bertunang tu jangan lama-lama.. macam My cakap tadi, time bertunang ni lah penuh dengan halangan dan dugaan. Masa ni lah Tuhan nak uji kita.. perkara yang remeh akan menjadi suatu perkara yang besar.. pergaduhan yang kecil akan berlarutan sehingga menjadi pergaduhan yang besar... Time bercinta tak pulak timbul perkara-perkara macam tu, time bertunang?? macam-macam jadi.. haih~ dugaan dugaan...

Err... My bukan nak menunjuk-nunjuk yang My ni dah bertunang.. Sebab tu My tak pernah war-warkan sangat.. 'weh aku dah tunang!'... Orang tengok status kat fesbuk orang faham-faham sendiri je lah.. Nanti kalau My heboh-heboh sangat tup tup tak jadi hoh! tak ke malu?? bukan setakat diri sendiri malu.. keluarga pun malu... -.-'   


Nabi Muhammmad ada mengingatkan kepada kita:

“Rahsiakan pertunangan dan maklumkan (sunat) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil).

Erm.. pada sape-sape yang ada pasang niat nak bertunang, My sarankan y'ols jangan ikat terlalu lama sampai makan masa bertahun tahun.. Kalau y'ols tahan dek dugaan macam kami ni takpe (eceh)... kalau tidak?? merana jiwa... So, ikatlah paling lama pun setahun.. paling elok 3-6 bulan jek! hehe.. kalau nak elok lagi tayah tunang langsung.. terus nikah hoke!!

My? InsyaAllah.. My harap inilah yang terakhir.. dah malas dah nak cari lagi.. nak bercinta lagi tulih2 surat lagi.. ceyt. zaman tu semua dah berlalu.. tade keje den nak start balik hee... 

Kalau tak kerana enchek tunang yang banyak sangat bersabar dengan karenah My.. kami takkan bertahan sampai ke hari ini... Thanks sayang.. (sila muntah kalau perlu!;D)... He's the best man ai met ever... 

Sayang.. i hope this relationship remains.. n NEVER EVER can end!! Thanks for everything you have done for me.. it's too much! nobody can replace a lover like you... nobody sayang..! Sorry for everything ive done wrong.. sorry for everything i've hurt you.. sorry.. I'm not perfect... but you make me feel perfect... you make me feel comfort... you make me feel..... no words can describe how grateful I am for being yours.. n ai hope...

We belong together........ InsyaAllah.. one day..... ;)

Errr... y'ols jangan muntah oke.. bukan selalu pun kan.... heee~ y'ols plak macam mana?? ada yang dah nak kawen macam Ujang ngan Yana? yang masih bertunang?? yang baru nak bertunang?? My doakan y'ols yang baik-baik sahaja oke..;) 

kitorang??? kawen?? hee~ masih dalam perancangan... Saje nak bagi kawan-kawan jalan dulu... hehe... yela tahun ni kan melambak benau kenduri sana sini.. tade can langsung kitorang nak selit-selit... demmmm... lagipun kerja kat opis pun banyak.. pasni ade even sana sini.. My kan dept. Marketing.. kenalah buat semua tue... pasal kawen nanti-nanti lah cerita hoke.. InsyaAllah.. ada jodoh akan tiba juga masanya nanti...;)

Oklah.. nak tidur... nak mimpi indah-indah! ^_^  (hati berbunga riang)... moga kita bahagia selalu!!

fine. sila muntah sekarang! -.-'

10 comments:

Bella Bell said...

bila nak kahwin??nk merasa nasik minyak ni..hehhehe!!~


semoga berbahgia..aminnn ^_^v

Miss Ran said...

ble nk kwen

Woofer Storm said...

baca entry rasa nak kwin pulak sis..hhaaa

*mood lapar ni^^

Mira Amirudin said...

semoga dipanjangkan jodoh korang...amin ;)
bila la turn mira plak nak tunang..hee

mynameismy said...

@Bella Bell

tade date lagi.. hehe

mynameismy said...

@Woofer Storm

erk. dah ade partner lom? kalau ade kawen je la..;p

mynameismy said...

@Mira Amirudin

Tenks syg!
InsyaAllah.. smpai mase nnti ade la.. kawen terus!;)

bersama kak Es said...

my..kena cepat kawen ni. my dah war2 kan kat blog ni haa..hihi
satu dunia dah tahu U..

moga cepat sampai jodohnya ok :)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

lapaq nsi mnyak dah ney..:P

ketawariang said...

huhuu...so sweeeet... biarlah orang nak muntah darah sekalipun kan... hihi

bukan kuar dgn tunang org lain...tunang sndr kn...ape nk heran... hihi

dah 3 bln engaged? ok la tu... sy dah 5bln engaged... huhu

dugaan nye...memang la byk.... tp kite dah pilih org ni kan...nk x nk kena la tabah.... nak puaskn hati semua org mmg xble... dugaan2... hihi

smaa2 kite menepuh ye.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers