9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, April 18, 2011

Betul ke blogger yang sign in guna email selain GMAIL, blognya akan di DELETE berkuatkuasa JUN 2011???

Oke fine! Dari tadi my fenin nak mampuih ni dok menggodek camne lah My nak buat dengan blog.. email nih grrr….

Ni semua Penulis Senja punya pasal la nih isk.. dush dush! Nampak dia hapdet pasal menda nih la.. Tapi dia dengar rumors je la.. But then untuk langkah berjaga-jaga dia telah pun tukar email nya kepada yahoo… Lalu My pun dok la gelabah.. huih betul ke? Giler la macam nih..

My try buat camne yang Penulis Senja ajar tuh tapi.. I failed to do so.. bila My nak add an additional email, nak masukkan gmail email there.. My tak boleh. My noticed, rasanya before this My dah cuba buat macam tu tapi My tak boleh add gmail email. Bila nak add dia akan respond macam kat bawah ni (in red)
 Tapi google pun ada cakap tak boleh masuk gmail account nih.. My tak fahamlah korang… camne nih?? Takkan My nak create blog yang baru dengan account gmail kot?? Blog kesayangan My yang ni macam mane?? Giler ke bertahun dah blog nih taw! Nanti semua hilang laaa…

My join blogspot ni since 2008 lagi.. Masa tu memang anything I used my Yahoo! account so dah tentulah My akan guna email yahoo untuk sign up apetah lagi sign in… Tapi sekarang ni kan google tu tamak semua benda dia nak beli… termasuklah blogspot ni pun dia amik alih (correct me if I’m wrong), so kalau y’ols notice ape2 yang relate dengan google mesti directly dia akan suruh connect with kita punya gmail/google account. Tapi, selama dia dah amik alih ni pun sape-sape yang guna email yahoo still boleh connect dengan blogspot.. Cumanya, ini yang baru My dengar di mana google nak terminate akses bagi perkhidmatan email lain yang sign in ke blogspot seperti ‘Yahoo! Mail’… berkuatkuasa JUN ini! hoh?!

So, camne tuh?? Nak tukar ke gmail tak boleh tukar.. seyes My penin dan tak faham. Macam mana My nak tukar ke account gmail tanpa effect apa-apa kat blog My sekarang? My nak, bila My tukar gmail untuk access, tapi My tetap boleh masuk ke blog ini.. Kirenye, My nak tukarlah sign in email.. kalau sebelum ni My sign in blogger.com guna Yahoo! Mail sekarang My nak sign in guna Gmail… how how???

Ke ni rumors je same macam dulu orang kata facebook nak kena tutup tuh??? Hope so!! Tapi boleh pakai gak kalau betul pun.. sebab blogspot ni ade link dengan google tuh… huh….. cane ni cane ni??

Ada sape2 yang tahu?? Tolong pls…T_T  I don’t want lost My blog at all!!

9 comments:

Ujang9897 said...

uik...siapa leh jwp ni

mcm ni lah said...

uikkk tak tahu menahu pun,. sib baik pakai gmail

ieda said...

akak x cube layie .. entah boleh entah tidak huhuh

Farhana Jafri said...

xboleh?? pelik! sbb ana wt okay je.. skrg dh pkai gmail.. dh brbulan pkai.. try tny spe2 yg expert sal ni.. syg la klau blog ni kne delete cmtu je.. tp pape pon hrap tu rumor je...


jemput singgah ANASAURUS :)

Cik Cempaka said...

eh, betul ke ni

sy pun guna yahoo..walaupun blog baru, tak sanggup la.. =(

harap tak betul lah

mynameismy said...

fuh! my cari jawapan tadi kat blogger forum! nnti my post penyelesaiannye hoke..;)

Alysha Nur syahirah said...

wow2.. tak tahu.. ta tahu.. hahaa

una ped0ra said...

sy un try uat , ta mau laa ..

nana :) said...

saya pn da bnyk kli try..
still kuar bnde yg sme..
skit ati btul!!
T.T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers