9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, April 14, 2011

harta pusaka nenek

err... tengah buat kerja tapi tangan gatal gak nak masuk sini..grr


oke2 zanzi kejap je kejap je.


tadi dapat email forwarded dari officemate. saje nak share.. err.. My tak pernah jumpa lagi citer ni. mungkin y'ols dah pernah bace kot aka citer ni mungkin dah lapuk.. biasalahhh I ni kan lambat pick up sketttt... 


jom layan~



Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.


Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek..."


Rahmat : "Jangan cakap macam tu, nek..." (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung... dapat pulak harta pusaka nenek).


Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek."


Rahmat : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun nenek? Rahmat tidak pernah tahu?




*




*




*




*




*




Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya."


Rahmat : "?????"

err... tak kelakar ke??? gelak la gelak la!!! grrr


huh ok fine! nak sambung buat kerja. zasss!

3 comments:

YanaMIB said...

HAHAHAHAMPEHHH my nihhh!! grrr~ dasat nenek tu ada farmville..nenek zmn millenium nih..hohoho~ =P

mynameismy said...

hahahahahhaa...;P

... said...

as salam..
ni cerita baru lagi kak my.
baru dalam minggu lepas. entri mat saleh punya. hehe =p

as salam..
gegar juga!

hoho~
meh singgah baca entri saya ni kak~
kalau akak tak nak kena, akak kena ambil tahu..
;)

pasal kesan kebanjiran warga afrika kat malaysia. ekeke~
sorang rakyat malaysia dah kena jangkitan. haha~

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

link yang last ni, saya jadi author ke-2 je =)

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers