9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, April 28, 2011

Apesal minah ni susah sangat nak mengaku umur haa??

Salam.. dah makan ke y’ols? Ni asyik masuk belog je nih.. kerja kat opis tu dah siap ke? Kerja sekolah? Study untuk exam? Kemas-kemas rumah?? Dah? Bagus… meh meh teruskan baca oke..0_o

Waktu lunch tadi My bersembang-sembang dengan budak-budak (-.-’) ni kat Facebook Sahabat Blogger.. kemain rancak lagi… My pun layankan aje… Citer pasal kentut pun ade kauuu…=_=’.. Adalah beberapa orang tadi duk merepek meraban antaranya Along Usop, Fakhrul, Fadhli (demm yuuu grrr), Syed Hakim (eh apa name blog dia tuh? tibe2 lupe..  =_=)
(tolong bagi url kau org.. tak jumpa la!grr)

Si budak tak baligh tuh la start mengomen di SB… dak-dak ni pun join je lah sekaki.. perut dah kenyang lettew masing-masing makan fesbuk…;D Pehtu kan masuklah plak bab-bab sensetip nih.. ada minah nih tanak mengaku umur.. perempuan kauuu.. tapi normal lettew kalau tanak mengaku umur kan kan? bengang betul minah ni bila budak padli tuh bagi angka besau-besau kat umur dia… ce tengok n ice tengok… grrrr









See? See? Still taknak mengaku umur dia tu kan kan? -.-’

Sering dipersoalkan.. kenapa sebahagian wanita susah nak mengaku umur? Kononnya, kalau ada lelaki yang lebih muda daripadanya bertanyakan tentang umurnya, dia yakni wanita malu nak sebut usia.. ye ke??? Eh bydway My tatao pun umur budak-budak kat atas ni berapa. Eh eh.. bukan My.. minah tu minah tuh.. ha. Dia tatao pun umur diorang tu berapa. Ape plak motif segan menyegan nak cakap umur kat lelaki lebih muda an?

Dalam Islam kita diajar untuk bersangka baik.. ye abang-abang kakak-kakak (tanak panggil adik-adik tueee…-,-’).. So, silalah bersangka baik kepada Minah itu.. mungkin dia tak sebut umur sebab terlupa…=_=.. mungkin jugak sebab dia nak awet muda so.. walaupun dia masih muda dia still cakap dia muda so.. dia akan sentiasa awet muda… haa.. kan kan… (ape kau merepek ni!!grrr)

Jadi… pendek kata.. silalah mahapkan makhluk tuhan kerdil lagi muda kat atas tu oke…bagus.. bersangka baik…0_o….

Sebelum orang tanya lagi umur berapa baik belah. Ok bai. Zuuuupppppppp!! (lari)

**kurang topup den RM5 bagi kat dak hingusan tuh.. grrr

13 comments:

Eza Ridzwan said...

x segan silu nak ngaku dah tua...bila usia dah menginjak ke angka 3, tua laa tuhh..xyah nak pasan muda..miahahaha...umo saya?..32 maaaa...thats y dok sebot diri akak, akak...cewahh!!!

nurkaloi said...

keh keh keh
kaloi selalu mengaku umo 12 tahun hahaha

mynameismy said...

@Eza Ridzwan

Tapi My belum 30 lagi.. kawen pun belum kakkkk uuwwaaaa

mynameismy said...

@nurkaloi

ngeh3... camtu nk mengaku umur 10 la..;D

kakchik@ella said...

kc tak segan nak mngaku umur. 38 tahun sudah.

Eza Ridzwan said...

muda lagi ghupernyaaa..hengatkan dah 40..miahahahhaa..<- gurau je yeeee...jgn nangis tau..

syuwai said...

umur saya dah 77 tahun la..mcmna ni??

tapi menaip masih laju2x lagi..

kihkihkih

^_____^

MiSzy DiaN said...

kalau ngaku umo sbnr pn, org nda pcaya jua.. hehehe..

kAmi dAn mEreKa said...

umor kite 17,tapi org lain ingatkan dah 20 lebih, haha

17 tu, 4 tahun lepas la, ;)

Qaseh dalia adelia said...

UMUR QASEH DAH 40 OKIE HAHA ..OKEYH 23 .. SIS SILA JANGAN RAHSIA2 KEKE..

yatie's EPISODE said...

haha. yati masih baby! kehkeh.

follow di sini jugak! (:

... said...

as salam..
argh!!
saya memang kat sini!!
hahaha

XD

KAK MYZATUL!!
JADI UMURNYA, 35. KOMPEM. BAGI USOP TU, RASUAH EH? HAHA~
tetap tak dapat mengaburi mata ni~

=p

... said...

haha~
akak~~

XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers