9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, April 18, 2011

mood sedih : seakan tak percaya chacha telah pergi selamanya-lamanya

Rasa sedih... sedih sangat.... Walaupun ia bukan kepunyaan My... My tetap sedih.... Patutlah bila sampai rumah je tadi rasa suram je....
*
*
*
*
*
Noty tak semangat je My tengok... Owh.. mungkin noty lapar... "sayang mummy lapar ye??"... "alolo sian dia.. tunggu jap eh.. mummy bagi makan oke!"...

Dari balik tadi My tak nampak kelibat Chacha... Owh mungkin kak sarah (housemate) dah bawa dia pergi somewhere kot... mungkin kak sarah dah bagi adik dia balik kot? mungkin dia keluar tak balik-balik lagi?? erm.. tak mungkin...

Lepas mandi.. solat... My tak nampak chacha lagi... biasanya ia lincah dok main dengan noty... tapi harini Noty duduk termenung je... suram je... 

My tanya kak hada... mana chacha??? mata kak hada berkaca... what???!! ya Allah... betul ke apa yang baru My dengar?? 

Chacha dah mati....mati kena langgar pagi tadi... macam mana boleh berlaku diorang pun tak pasti.. Setiap pagi My yang keluar awal untuk ke tempat kerja.. My memang tak bagi chacha keluar bila My bukak pintu.. si Noty My percaya boleh jaga diri sebab dia dah besar sikit.. Tapi chacha kecit lagi...T_T

Kakak kata jumpa dia dah mati bersemut kat tepi jalan... Ya Allah.. kesian sangat... terkilan sangat... Sebab My penah ketuk-ketuk marah kan chacha sebab masuk bilik My.. My pernah marah chacha sebab naik atas tilam My... My pernah marah chacha sebab buat bising malam-malam dengan noty bila My nak tido.... maafkan My chacha...T_T

Tapi pagi tadi before kerja My sempat bagi chacha makan ikan sebab chacha bising je mintak makan bila Noty dapat makan.. My bagi chacha sekor... T_T

Lepas ni tak nampak chacha lagi... tak nampak chacha nakal lagi panjat tingkap nak keluar rumah.. tak nampak chacha nakal lagi curik2 masuk bilik nak tidur dengan My...T_T

Patutlah Noty nampak sedih.. dah tade kawan untuk bermain... Dulu Noty hilang Noni sebab My terpaksa bawa Noni ke tempat lain sebab Noni buat hal... kali ni, Noty hilang chacha pulak... kesian Noty...T_T

Walaupun mereka hanya seekor kucing.. mereka juga tahu sakit.. tahu sedih.. tahu rasa disayangi dan menyayangi.... My sayang sangat kat Noty....T_T chacha dah tade... My dah rindu pulak dekat dia....T_T

Noty.... Noty jaga diri baik2 oke.. jangan tinggalkan Mummy...T_T

Moga chacha bahagia di Syurga......

**chacha adalah kucing peliharaan kak sarah (housemate)

5 comments:

Ct Arina said...

salam dear^^
kamu lucky winner utk ga rina that day.
blh la emailkan fullname, address n no.fon k.
thx^^

Ct Arina said...

lupe plak bagi email rina. ehe^^
ctarina5@gmail.com

mynameismy said...

dah email!;)

YanaMIB said...

huhu mcm adek ujang kamu nih..penyayang dgn kucing..kucing kena langgar sikit pun dia dah tacing..adeh..jaga noty baik² ye mummy =P

mynameismy said...

@YanaMIB

hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers