9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, April 7, 2011

Bila tiba hari jadi mesti bagi hadiah. Perlu ke??

Hi korang! Asyik layan segmen, contest ngan GA je kan.. tade langsung masa untuk diri sendiri.. hehe.. Hurm.. bercakap soal hadiah.. y’ols rasa penting ke hadiah kalau tiba hari jadi? Tak kira lah hari jadi siapa pun.. mak ke, abah ke, adik badik ke, pakwe ke, makwe ke, tunang ke, suami ke, isteri ke, mahupun kawan2 baik. Kalau tiba harijadi mereka-mereka yang disebutkan tu… pentingkan hadiah??

Seumur hidup My.. My tak pernah buat birthday party di rumah bersama keluarga… pastu buat makan-makan, jemput kawan-kawan datang dan nyanyikan hari jadi bersama-sama kita.. Yes.. tak pernah! Yang ada cuma, keluar bersama makan-makan… itupun boleh dikira rasanya… Dengan kawan-kawan pun sama.. biasanya diorang cuma ajak lepak-lepak.. pastu bagi kad besau2 sempena hari jadi… Sebab tu lah My terharu sangat bila officemate celebrate birthday My dengan membuat kejutan befday party untuk My tahun lepas… Siap pakai mask.. ada lilin.. ada kek yang dibuat sendiri! Dan lagu hari jadi!! Sangat2 terharu!! Seriously, My tak pernah rasa situasi sebegitu.. Sayangnya cerita befday party tu My tak simpan diblog ni. Cari gak tadi tapi tade isk. Mungkin sebab busy sangat masa tu so tak berkesempatan untuk post entry.. hanya gambar2 melambak diupload di fesbuk… hehe… Tenks korang! Putri Bongsu pun ada masa tu!^_^



 Time skolah dulu.. bila tiba hari lahir kawan2 baik suka bagi kad.. nak sms masa tu masing-masing mana ada henpon lagi. Dulu time skolah dalam kelas My lah orang pertama yang ada henpon.. 3310 kau!! batak giler masa tu.. Yang bagi hadiah? Ada lah kot sorang dua.. Kalau time tuh My ada feminat (lelaki) ada yang siap datang rumah hantar present.. macam2 lagilah.. hadiah kecil2 je lah.. yela masa tu zaman skolah2 nak bagi hadiah mahal-mahal mana ada duit kan kan.. Tapi My terima je…hehe…

Bila belajar diploma dan degree kawan-kawan baik merangkap kawan-kawan sebilik, sebelah bilik suka nyanyikan lagu ‘happy besday’ bila detik doplas malam. Penah masa tu.. My tak bajet pun orang ingat befday My.. So, My pun masuk tidur seperti biasa.. alangkah terharunya bila kawan-kawan jengah My kat katil dan nyanyikan lagu Happy Befday bila tiba detik doplas malam… sob sob.. Kawan-kawan baik yang sama kelas juga tak lupa untuk mengucapkan selamat hari jadi dan hadiahkan kad besau pada My yang ada signature semua kawan di situ! tenks korang! Family pula tak lupa untuk mengirimkan SMS tanda ingatan di hari jadi…^_^

So, bagi My… bila tiba hari jadi… hadiah tu… tak penting pun.. Yang the most important is… Ingatan kita di hari lahir seseorang!! Hari lahir ni hadir sekali je dalam setahun.. Bila ada orang ingat tarikh hari lahir kita.. tak ke kita rasa gembira lagi terharu? “hey babe!! Hepy bufday!!!” – eh dia ingat befday aku lah. Terharunya! Suka kan kan? Kalau kawan baik y’ols yang dah lama y’ols tak jumpa.. tiba2 sms di hari jadi dia ucapkan selamat hari lahir. Tak ke y’ols terharu??? Bagi My, hadiah itu hanya sebagai menguatkan lagi ingatan kita di hari lahir tersebut. Takde hadiah pun takpe.. yang penting kita ingat dan wish.. kalau ada.. haruslah bertambah gembira si empunya hari lahir kan! hehe..

Tapi, perasan tak? Zaman-zaman teknologi canggih manggih sekarang ni mana ada dah kawan-kawan hantar sms ucap hari jadi?? Paling dekat yang hantar pun.. gelpren boypren je an an… Selebihnya?? Apalagi kalau tak dengan bantuan encik facebook yang semakin menular dewasa ini. Kalau dulu date-date penting ni semuanya ada dalam pale otak kan! paling tidak pun kita selalu letak reminder birthday kat henpon. Bila detik doplas malam je bunyik! Sekarang??? Reminder kat calendar henpon empthy! Tayah ingat pun takpe!! Sebab encik facebook dah ade untuk mengingatkan! Pegi je kat HOME facebook kita tu pasti ada dinyatakan di upcoming events – eh harini ada befday sape2 tak ek? Laaaa! Befday boipren aku ke!!!! Kena wish ni! langsung terus ke page dia dan2 baru nak wish… hampeh tol..-.-‘… (Akan tetapi kalau yang tak letak birthday dia kat profile fesbuk taklah orang tahu birthday tu bila hehe.. tapi, bape ketul lah sangat yang tak letak kan kan. Paling tidak pun hari dan bulan. tahun je tade! Takut umur kantoi..;P…Hehe). Hurm.. nanti dah dekat ngan tarikh befday My, My nak buanglah tarikh lahir kat profile tuh. Nak tengok bape orang yang masih ingat bufday My….^_^

Ye.. perkara itu memang tidak dapat disangkal lagi sebab My sendiri salah seorang daripadanya.. yang memang ingat kat pale otak ni befday family ngan boipren jek. Kawan2? Hampeh dah tak ingat dah. Memang tunggu facebook bagitau jek. Yang mana masih ingat ni pun macam dah samar2 jek. 2/3 tahun lagi mampuih hilang memory terus hehe…

Pergh.. banyak plak bunyik My nih… y’ols masih baca sampai sini ke? Hehe… Bercakap soal hari lahir ni.. sebenarnya harini merupakan hari lahir 2 insan kesayangan dalam hidup My… siapa? Anak sedara My bernama Nur Liana Aliah dan tunang tersayang, Beney Airie Johari….

Kalau tahun2 sebelum ni My selalu stanby awal-awal kad dan hadiah untuk si dia akan tetapi tahun ini.. tiada lagi.. erk~ bukan tak ingat mahupun hubungan sudah hambar tetapi My tak tahu nak beli apa la!!! Isk. Yela, lelaki kan… susah sket nak carik hadiah2 yang boleh dihadiahkan nih isk. Tapi, My tak lupa nak wish n berikan kad… Hadiah?? My hadiahkan kasih sayang yang tiada nilainya sahajalah ye? hehe… (dia pun dah pesan.. tak payah membazir bagi hadiah. Kalau nak beli gak.. belikan die notebook. Kalau tak mampu.. dok situ dendiam! Ceyt!)… So… tade hadiah pun takpe.. yang penting… ingatan kita tak pernah pudar dan hilang…^_^

Dear Yana, selamat hari jadi si comel!! Belajar rajin2.. dengar cakap ibu ayah dan jadi kakak yang baik oke!! Aunty My sayang yana sangat2! Nanti aunty My balik sana kite g makan eskem oke…!
My dear sayang, I believe that no one could love as deeply as I do. No one can give you as many happy moments as I. So just be mine and have a great day.... Happy birthday!!!! Balik keje nanti kite g makan2 n tengok wayang hoke! Ai belanja! Zanzi!!!:p

Oklah. tu je. So, what say you?? perlu ke hadiah? hehe

footnote:
Jadi follower My sekarang! cukup 500 sebelum 13hb Mei, 
My buat GA beli hadiah dari Ho Chi Minh!^_^


9 comments:

Fieq Eum said...

singgah sini :)

Fieq Eum said...

singgah sini :)

Farhana Jafri said...

for me, xprlu pon cs mcm My jgax la.. ana pon xprnah clbrate nyanyi2..mkan2 bgi hadiah bgai... org2 trdkat wish je.. asalkan org trdkat wish, dh kire bgus dh la tu... hadiah xd pon xpe :)

p/s : happy belated bday My!! ^^

jemput singgah ANASAURUS :)

putribongsu said...

aunty my ke makcik my? kahkahakha...

kpd ben, bukan ben ashaari tp ben airie happy bday to u! semoga pjg umur murah rezeki.

follower yg ke 300 takmo bg hadiah ke?

Lizzie Yasmin said...

org ke 2 selain family smbut birthday adalah kwn.. paling heaven....

mynameismy said...

@Fieq Eum

macih singgah!;)

mynameismy said...

@Farhana Jafri

hehe kan kan?!
belated besday? hehe tenks!

mynameismy said...

@putribongsu

naik pgkat sket jd aunty hoke!

tak mahu! tunggu 500 gak!

mynameismy said...

@Lizzie Yasmin

ye btol! suweeettt kan?! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers