9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Saturday, April 30, 2011

Ni lah pompuan tawu bawak kete jek! apa2 rosak pun tatao grrrr

Weeehuuuuuu! ai dah selamat sampai ke AAM Automotive Centre yuuu... ek eleh bukan susah pun..;D erkkk.. tadi kemain hangin nak carik jalan. dari start enjin sampai mati enjin dok sms enchek penyayang suh tunjuk jalan. Walhal dia dah sms direction panjang lebar tadi.. tapi den tak faham! sampai terlajak ke taman batu muda dalam tuh...

Tapi akhirnya.. My jumpa jugak jalan... hehe... terror tak terror tak... My ni kemana-mana suruh drive jalan jek... janji bagi direction pandai-pandai lah My bergerak sendiri.. tarak takut punya.. (tapi kalau tak jumpa-jumpa menggelabah jugakkk grrr)

Sampai je AAM.. pegi kaunter..

My: Assalamualaikum.. (kunun tunjuk ciri2 pompuan melayu terakhir ayu dan sopan gitu..:D)
Enchek kaunter(bleh tahan ensem): Ws... slmt pagi.. ye boleh saya bantu?
My: errr... nak service kereta.. ai pun tak sure nak buat apa sebab member (member? ptuihhh) suh hantar sini.. dia kata ape tuh.. 'jking.. jking'? (btol ke eja tuh?). Tapi dia dah call member dia keje sini tadi.. nama dia Zaidi.... (nasib baik la dia ada kabel keje sini)
Enchek kaunter: oooo Satria eh??
(Pastu datang seseorang)
Zaidi: Beney suruh datang eh??
My: Haaa... a'ah! 
Zaidi: Kereta jking eh? temperature meter tak naik? bla bla bla? Bila ekon bukak lagi terasa jking eh?
My: errr... saya ni tahu bawak je enchek... enchek buat je lah apa yang patut macam beney cakap tuh... kalau dia cakap macam tuh ye la tuh kot.... -.-'
Zaidi: okay2.. nanti kami check dulu... pergilah duduk dulu dalam guestroom. (amik kunci kereta n buat apa yang patut)
(My pergi ke guestroom and bukak laptop!;D)

demmmm!!! Seyes y'ols My ni kalau bawa kereta memang terror! memang expert! nak suh bawak 120km/j ke atas? no prob! (kena speed trap kau bayar!!).. Tapi kalau kereta rosak?? pergh! memang gelabah! tatao apa-apa! zero knowledge!!! yang My tahu cek air je...-.-'

Pernah taw y'ols.. raya tahun lepas... My balik cuti raya ke segamat Johor... drive sorang2 balik KL... Tiba-tiba je tengah jalan kat h/way My rasa ekon dah tak sejuk! panas! pastu tiba-tiba ada bunyik kat enjin!! sampailah tiba-tiba enjin kereta mati sendiri!! My terus tepon enchek penyayang! gelabah tak pasal-pasal kereta breakdown! My try drive lagi kereta.. nampak hentian Nilai terus masuk situ! pap!!! terus enjin kete mati tepi jalan. betul-betul dah dalam hentian Nilai. enchek penyayang tanya temperature naik ke? demmm! My tak tengok langsung temp meter sebelum tuh! Pastu my tengok memang naik hoke!!! enjin berasap! My turun kete.. pegi kedai.. minum air.. n tenang fikiran! enchek penyayang suruh call PLUS.. tak lame tu terus PLUS datang buat apa yang patut. dia kata hos bocor. dia potong hos tu sikit n suh My repair bila dah sampai rumah. My gerak balik. ekon dah oke.. tapi lepas Sg Besi Temperature naik balik!. My dah gelabah. benti kat Petronas n isi air penuh-penuh! (padahal xleh isi penuh-penuh kan? grrr). Pehtu My nekad bawak je.. Sampailah ke Jalan Kuching My dah xleh blah dengan bunyik yang ada kat kete tuh n benti terus kat jalan Kuching. My kol enchek penyayang suh datang situ time tu jugak! dengan panas terik My duduk dalam kete sampai dia datang. demmmm... memang xleh lupa hari itu! -.-'

Err... tadi enchek kaunter tu masuk sini..dia gtaw apa yang rosak.. dia cakap kena tukar kabel plug. My terpinga-pinga jek. Terus tepon enchek penyayang suh cakap sendiri dengan mamat nih.. My? terus menaip entry ini..;D

y'ols cane?? pakar ke bab bab kete ni? lelaki yang berkereta ofkos la tawu kan.. pmpuan??? ada sape-sape yang bijak mengesan kerosakan pada kereta? hehehe..


8 comments:

forever love said...

atq tahu sikit2 la.. hihi.. sebab suke ikut ibu pi bengkel

Chegu Zubir said...

itulah pengalaman...hehhee...xpe3 belajar dr pengalaman...pasni kalaun jadi lagi xde hal la kan...

jom baca
Al-Quran Dipermainkan

.................cP~ said...

salam..

saya lesen basikal je ada. ofkos xtau pasal kereta (+ mabuk nauk kereta)

tapi, gadis ni mesti tau pasal kereta

(gadis_skru)
http://cwwk.blogspot.com/

kakchik@ella said...

Hahaha. Kita sama la dik. Kakchik pun camtu, tau bawak je .. yg len2 ... ZERO. Hihi

Sunah Mohammad said...

erk...lepas ni kena belajar ilmu2 kete ni...bahaya wooo tengah jalan benti sendirik..huhuhu

anismelon said...

sumpah xreti jugak..drive je tawu..tp so far xpena lg la jd gitu..sebab setiap kali balik umh ayah akn cek semua..wahaha..

jom singgah sini..:)
http://anismelon.blogspot.com/2011/04/lelakibaranape-kes.html

edaolala said...

i lesen pun tadak hahaha T.T

... said...

as salam..
WOA!!~ bawak kete poton. kan dah tau part2nya sume bukan proton yang keluarkan. bila dah bawak certain rate, memang enjin cepat rosak. sebab piawaian pemeriksaan tak sama waluapun part2nya sama match

>__<

kalau guna kete keluaran proton poton, jangan banyak memotong kete slow2. nanti kete cepat rosak jadi kete potong. enjin panas sangat, radiator tak dapat tampung panas,
HAHAHA

XD

OK KAK MYZATUL??~
HAHA~

KALAU BAWAK KETE2 YANG SUPER DIJAGA RAPI MUTU PIAWAIAN, TAKPE. KALAU POTON, NGEEEE~


kalau sudi, singgah kembali YA~ =)

memandu kereta boleh menyesatkan iman

dan juga penulisan terbaru sbg invited author kat..

copycat(sandaran-Nya bagi backlink pahala. tak mau?huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers